عوارض حاصل از کمبود روی در بدن + مواد غذایی حاوی روی



کمبود روی (زینک) در بدن کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن را در پی دارد

 

عوارض کمبود روی (Zinc)
روی یا زینک جزو 15 عنصر معدنی و ضروری است، که بدن ما به آن نیاز دارد. در بدن انسان حدود 4 – 1 گرم روی ( به طور متوسط 2/2 گرم روی ) وجود دارد که معادل نیمی از آهن بدن است. مقدار این عنصر در بعضی از اعضای بدن بیشتر است که نشان دهنده ی نقش آن در این ارگان ها است. بیشترین مقدار روی در چشم، پانکراس و پوست ذخیره شده است.

 

چه کسانی نیاز به دریافت روی بیشتری در برنامه روزانه دارند؟
این نکته حائز اهمیت است و بایستی همه ی خانم ها و آقایان بدانند که خانم های شیرده و باردار و افرادی که دارای فعالیت ورزشی مرتب و منظم هستند، نیاز به روی بیشتری نسبت به سایر افراد دارند و اگر مقدار دریافت آنها از روی، کافی نباشد دچار کمبود آن و عوارض حاصل از آن خواهند شد.

 

1. افرادی که در طی روز سیگار زیادی می کشند و کسانی که مشروبات الکلی می خورند، به مقدار بیشتری روی نسبت به سایرین نیازمند هستند.
2. بیمارانی که دارای مشکلات کبدی و کلیوی هستند، هم چنین بیماران مبتلا به دیابت، نیازمند به روی بیشتری هستند.

 

3. کم خونی یکی از بیماری هایی است که نیاز به دریافت روی را در بدن افزایش می دهد.
4. در هنگام ابتلا به عفونت ها، نیاز به دریافت روی، بیشتر از سایر مواقع است.
5. کسانی که دچار سوختگی شده اند و یا بیمارانی که سکته های قلبی ( آنفارکتوس قلبی ) کرده اند، هم چنین افرادی که دچار آرتروز هستند، بیشتر از حد معمول به روی نیاز دارند.

 

6. تحقیقات و بررسی های بالینی نشان داده است کسانی که مبتلا به جوش های صورت (آکنه) هستند، دارای سطح پایینی از روی در خون بوده اند و دادن روزانه 200 میلی گرم گلوکونات روی که معادل 30 میلی گرم روی است می تواند باعث بهبود عفونت های جوش های آن ها شود.

 

7. مقدار روی دریافتی از راه غذا به بدن بیماران مبتلا به سرطان باید اضافه شود.
8. کسانی که مبتلا به نورودرماتیت و پسوریازیس هستند، اغلب مبتلا به کمبود روی هستند.
9. کسانی که مبتلا به زخم های پوستی اند، جهت ترمیم و بازسازی سریع تر، نیاز به مقدار روی بیشتری دارند.


10. بررسی های انجام شده بر روی حیوانات نشان می دهد، طحال حیواناتی که دچار کمبود طولانی مدت روی شده اند پس از مدتی دچار چروکیدگی شده است. همان طور که می دانید طحال از اندام های ایمنی در بدن به شمار می رود. بنابراین کاهش روی موجب به هم خوردن سیستم ایمنی می شود و معمولا”‌ افراد دچار نقص ایمنی و کمبود روی، اغلب مبتلا به گریپ و سرماخوردگی های متعدد می شوند.

موارد بالا نمونه ای از بیماری ها و افرادی هستند که نیاز بالاتری به دریافت روی در برنامه غذایی روزانه خود دارند.

 

عوارض کمبود روی (زینک) در بدن
در این جا به طور خلاصه به چند عارضه ی مهم کمبود روی یا زینک در بدن اشاره می شود:
1. امروزه ثابت شده است که باروری و بارداری، تابع وجود روی (زینک) در بدن است. فعال نبودن بیضه ها در آقایان و تخمدان ها در خانم ها و کم بودن اسپرم ها، همگی می تواند به علت کمبود روی در بدن باشد، که در نهایت منجر به ناباروری خواهد شد.

2. امروزه ثابت شده است که در کنار سایر علل مثل، کم خونی، کمبود ویتامین ها، استرس و... ، کمبود روی از علل بسیار مهم ریزش مو است.

3. کمبود روی (زینک) در بدن کاهش قدرت سیستم ایمنی را در پی دارد.
4. درمان جوش های غرور جوانی و زخم های پوستی در صورت کاهش روی، طول کشیده و مزمن خواهد شد.
5. تشکیل لکه های سفید در ناخن، می تواند به دنبال کمبود روی در بدن ایجاد شود.
6. کم بودن رشد بچه ها، می تواند به علت کمبود روی در بدن باشد.

7. دیده شده است که اختلالات حافظه، می تواند عارضه ی حاصل از کمبود روی در بدن باشد.
8. اختلال در رشد اندام های جنسی در زن و مرد، از کمبود روی نیز ناشی می شود.
9. کمبود روی بر رشد سیستم عصبی به ویژه در بچه ها و نوزادان تاثیر منفی دارد.


10. اختلالات خلقی رفتاری مثل افسردگی (دپرسیون)، اسکیزوفرنی و پرخاشگری نمونه ای از بیماری های پیامد کمبود روی می توانند باشند.
11. کمبود روی، خود را با پوکی استخوان، ریزش دندان ها، بیماری تیروئید، بی اشتهایی و تغییر شکل ناخن ها نیز نشان می دهد.

 

منابع غذایی حاوی روی (زینک)
به طور تقریبی در هر گرم گوشت 3 تا 5 میلی گرم روی وجود دارد. نان سفید، چربی و شکر فاقد روی هستند. گوشت، جگر،تخم مرغ، میگو، گندم سبوس دار، تخم کدو حلوایی و گوجه فرنگی از روی غنی هستند.

 


در هر گرم گوشت 3 تا 5 میلی گرم روی (زینک) وجود دارد

 

با خوردن هر 100 گرم عدس یا نخود یا گندم آسیاب نشده می توان 4 تا 5 میلی گرم روی وارد بدن کرد. در هر صد گرم سبوس گندم یا هر صد گرم ذرت، 3 میلی گرم روی به بدن می رسد.

 

تخم کدو حاوی روی فراوان است که خوشبختانه در ایران بیشتر از سایر کشور ها استفاده می شود. در هر 100 گرم آن 5/6 تا 5/7 میلی گرم روی دریافت می شود. جالب است که بدانید، جوانه گندم، حاوی 17 میلی گرم روی و به عبارتی غنی از روی است و خوردن آن به تمام افراد توصیه می شود. در هر 100 گرم جگر گوساله، 8/7 میلی گرم روی وجود دارد. ماده ی غذایی پر اهمیت در رساندن روی به بدن، صدف خوراکی است که در هر 100 گرم آن 60- 59 میلی گرم روی وجود داشته و بسیار غنی است که البته در ایران مصرف نمی شود.


  • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
یکشنبه 21 آبان 1396  10:12 ب.ظ


عاداتی که منجر به تشدید آلرژی می شود
آلرژی



آلرژن های داخل خانه فراوانند و به راحتی می توانند سبب شروع آلرژی باشند

 

9 عادت خطرناکی که علائم آلرژی را تشدید می کند
شناسایی محرک های آلرژی و این که هر کدام از افراد به چه چیزهایی واکنش آلرژیک نشان می دهند، شاید در برخی موارد درست از آب در بیاید ولی اولین گام در شناسایی آنچه که شما واقعا به آن آلرژی دارید، انجام تست آلرژی و پیدا کردن راه هایی با کمک پزشک برای کاهش قرار گرفتن در معرض محرک های شناسایی شده است. این در حالی است که بسیاری از مردم فقط حدس می زنند که به چه چیزهایی آلرژی دارند.

 

با این حال برخی از شیوه های معمول در زندگی روزمره می تواند آغازگر علائم رینیت آلرژیک باشد؛ بیماری ای که بین 40 تا 60 میلیون آمریکایی را تحت تاثیر قرار داده و با علائمی مانند خس خس سینه، عطسه، گرفتگی بینی، خارش و ... خود را نشان می دهد. در اینجا برخی از عادات تعجب آور روزمره که باعث تشدید آلرژی می شود، را بهتر می توانید بشناسید:

 

1- تمیز کردن اشتباه خانه سبب تشدید آلرژی می شود

اشتباهات متعددی در فرایند تمیز کردن خانه می تواند ماشه شروع علائم آلرژی باشد. انجام کارهای خانه بدون استفاده از ماسک یکی از بزرگترین اشتباهات است چون گرد و خاک را به طور مستقیم وارد راه های هوایی می کند. در حالی که این کار باید با استفاده از یک پارچه مرطوب و دو تا سه بار در هفته انجام شود. جاروبرقی باید حاوی فیلترHEPAباشد و آنهم برای جمع کردن کامل موی حیوانات خانگی و گرد و غبار. برخی از مواد شیمیایی نیز محرک شروع علائم آلرژی هستند که باید محصولات طبیعی و بدون بو را جایگزین آنها کرد.

 

2- مصرف برخی خوراکی ها باعث تشدید آلرژی می شود

آیا تا کنون در مورد سندرم گرده غذایی چیزی شنیده اید؟ برخی اوقات با مصرف محصولات تازه مانند هلو، سیب، خربزه و ... علائم آلرژی فصلی ظاهر می شود. آلرژن های موجود در گرده و پرز این میوه ها علائم آلرژی را آغاز می کند. خبر خوب این است که شما می توانید از نوع پخته شده این میوه ها بدون بروز هیچ مشکلی استفاده کنید.

 

3- تشدید آلرژی به علت مصرف داروی اشتباه

مصرف آنتی هیستامین ها می تواند عطسه، خارش و سایر علائم آلرژی را تسکین دهد. اما استفاده از یک داروی اشتباه به جای داروهای آنتی هیستامین می تواند به شدت آلرژی بیفزاید، مثلا منجر به تورم بیش از حد بینی شده و به دنبال آن مشکلات دیگری را ایجاد می کند.

 


مصرف آنتی هیستامین ها می تواند عطسه، خارش و سایر علائم آلرژی را تسکین دهد

 

4- کیفیت هوای داخل خانه عاملی موثر در تشدید آلرژی

آلرژن های داخل خانه فراوانند و به راحتی می توانند ماشه شروع آلرژی باشند. نظارت بر کیفیت هوای داخل ساختمان، استفاده از فیلترها و کانال های تهویه هوا برای اجتناب از این آلرژن ها توصیه می شود.

 

5- ذخیره کردن لباس های مرطوب و تشدید آلرژی

اگر شما در مناطق مرطوب زندگی می کنید، احتمالا متوجه بروز علائم آلرژی در خود شده اید. یکی از دلایل می تواند استفاده از لباس هایی باشد که هنوز کامل خشک نشده اند و جمع کردن آنها قبل از خشک شدن می تواند محیط مناسبی برای پرورش محرک های آلرژی باشد. به کسانی که در مناطق مرطوب زندگی می کنند، اطمینان از خشک شدن کامل لباس های شسته شده توصیه می شود.

 

6- سیگار کشیدن باعث بدتر شدن آلرژی می شود

سیگار کشیدن سبب تشدید آلرژی می شود. بررسی ها نشان می دهد میزان هیستامین موجود در بدن افراد سیگاری افزایش می یابد. هیستامین ماده ای است که در اثر ورود مواد حساسیت زا به بدن، توسط سلول های سیستم ایمنی تولید شده و موجب تورم، قرمزی و خارش شدید پوست می گردد.

 

7- استرس می تواند سبب آلرژی شود

محققان طی یک بررسی بر روی افراد مبتلا به تب یونجه دریافتند، کسانی که دچار استرس شدید هستند بیش از دیگران در معرض ابتلا به آلرژی ها قرار دارند. برای مدیریت استرس با موثرترین راه، عوامل استرس زا را در خود شناسایی کنید و به دنبال راهکارهایی برای مقابله با آن باشید.

 

8- استفاده از لنزهای تماسی می تواند محرک بروز آلرژی شود

شاید شما فکر می کنید استفاده از لوازمی که موجب ایجاد پوشش روی چشم هایتان می شود، سبب کاهش خارش و اشک ریزش در فصول گرده افشانی می گردد، اما باید بدانید پوشاننده هایی نظیر لنزهای تماسی چشم خود می توانند محرک بروز آلرژی در شما شوند. لنزها به شدت توسط گرده گیاهان، دود ماشین آلات و موجودات بسیار ریز هوا آلوده می شوند. اگر اصرار به استفاده از لنزهای تماسی دارید، حداقل از نوع یک بار مصرف آن استفاده کنید.

 

9- تشدید آلرژی با استفاده از اشیای معطر

هر شی معطری می تواند سبب تحریک پوشش پلک چشم و بینی شود. اشیایی نظیر شمع های معطر، شیشه های ادکلن (هر چند که تهی از عطر باشند) و ...، حساسیت شما را تشدید خواهند کرد.


  • آخرین ویرایش:یکشنبه 21 آبان 1396
نظرات()   
   


سرطان معده؛ علل، علائم و پیشگیری از سرطان معده


سرطان معده در صورتیکه بموقع تشخیص داده شود، قابل درمان است

 

هر آنچه باید درباره سرطان معده بدانید
سرطان معده چیست؟
سرطان معده که به سرطان شکمی هم معروف است، سرطانی است که در ناحیه معده و ناحیه بالایی شکم شما رخ می‌دهد. میزان شیوع سرطان معده در ایران بخصوص شمال کشور و استان های گیلان و مازندران بسیار شایع‌ می‌باشد. سرطان معده به انواع مختلفی تقسیم می‌شود و معمول‌ترین نوع آن(حدود 90 تا 95 درصد از کل انواع) سرطانی است که در ناحیه‌ی غددی معده رخ می‌دهد. سرطان معده در صورتیکه بموقع تشخیص داده شود، قابل درمان است، اما متاسفانه در مراحل پیشرفته بیماری نتیجه خیلی رضایت بخش نیست.

 

علایم سرطان معده
نشانه ها و علایم سرطان معده می‌تواند شامل:
- احساس نفخ پس از غذا خوردن از علایم سرطان معده است.
- یکی از علایم سرطان معده احساس سیری پس از خوردن کمی غذا است.
- سوزش شدید و مداوم معده می تواند نشانه ای از سرطان معده باشد.

- از علائم سرطان معده می توان به سوءهاضمه شدید و درمان نشدنی  اشاره کرد.
- درد معده، حالت تهوع مداوم و بی‌دلیل نیز از علائم سرطان معده است.

- از دیگر علایم بیماری سرطان معده می توان خستگی و کم خونی اشاره کرد.
- کاهش وزن بی‌دلیل می تواند نشانه ای از بیماری سرطان معده باشد.
- از علایم دیگر سرطان معده می توان به وجود خون در مدفوع (خون سیاه و قیری رنگ در مدفوع) اشاره کرد.
- استفراغ خونی نیز از دیگر علائم بیماری سرطان معده می باشد.

 


از علایم سرطان معده می توان به سوءهاضمه شدید و درمان نشدنی  اشاره کرد

 

علل ابتلا به سرطان معده

دلیل قطعی ابتلا به سرطان معده هنوز شناخته نشده است، با این حال عواملی که در ادامه بیان می‌کنیم خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد:

- جنسیت: مردان دو برابر بیشتر از زنان در خطر ابتلا به سرطان معده هستند.

-نژاد: نژادهای آفریقایی- آمریکایی و آسیایی در خطر بیشتری نسبت به ابتلا به بیماری سرطان معده قرار دارند.

- ژنتیک: مشکلات ژنتیکی و یا سندرم‌های ارثی سرطان، خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد.

 

- ناحیه‌ی جغرافیایی: سرطان معده در ژاپن، شوروی سابق و آمریکا و آفریقای مرکزی شایع‌تر است.

-گروه خونی: افرادی که گروه خونی آنها A مثبت است در خطر بیشتری نسبت به ابتلا به سرطان معده قرار دارند.

 

- افزایش سن: سرطان معده در سنین 70 تا 74 شایع تر می‌باشد.

- سابقه خانوادگی: درصورت ابتلای یکی از افراد درجه‌ی 1 خانواده به سرطان معده خطر ابتلای دیگران هم دو یا سه برابر می‌شود.

 

- سبک زندگی: سیگارکشیدن، مصرف الکل و رژیم غذایی کم میوه و سبزی و یا شور، دودی یا حاوی مواد نگهدارنده نیترات دار خطر ابتلای شما به سرطان معده را افزایش می‌دهد.

- هلیکوباکتر پیلوری (H. pylori) : آلوده شدن به باکتری H. pylori که لایه‌پوشاننده معده را آلوده کرده و باعث التهاب و زخم معده مزمن می‌شود، خطر ابتلا به بیماری سرطان معده را افزایش می‌دهد.

 

- بیماری‌های خاص: بیماری‌های خاص از جمله ورم معده مزمن، پولیپ معده (پولیپ های معده توده های سلولی هستند که روی دیواره داخلی معده تشکیل می شوند. پولیپ های معده به ندرت بروز می کنند. معمولا پولیپ های معده علامتی ندارند و در اغلب موارد، زمانی که پزشک به دلیل دیگری معده شما را معاینه و بررسی می کند، معلوم می شوند.

 

متاپلازی روده ای (سلول ها در پاسخ به تغییرات محیط اطرافشان می توانند خود را تغییر دهند. متاپلازی یکی از این پاسخ ها است. متاپلازی یك تغییر قابل برگشت است كه در آن یك نوع سلول بالغ با نوع دیگری سلول بالغ جایگزین می گردد. این تغییر نیز یک فرایند سازگاری سلولی است كه در آن یك نوع سلول كه نسبت به یك استرس خاص حساس است با نوع دیگری كه بهتر می تواند شرایط نامناسب محیطی را تحمل كند جایگزین می گردد. تصور می شود كه این امر ناشی از تغییر سلول های قبلی نیست. بلكه به علت برنامه ریزی مجدد ژنتیكی در سلول های بنیادی روی می دهد.) و یا جراحی معده خطر ابتلا به این سرطان را افزایش می‌دهد.

 

- بعضی از مشاغل خاص: بعضی از مشاغل خاص از جمله کار در معدن ذغال سنگ، پالایش نیکل و کارخانه‌های لاستیک و چوب سازی خطر ابتلا به این سرطان معده را افزایش می‌دهد.

 



باکتری H. pylori که باعث زخم معده مزمن می‌شود، خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد

 

 درمان سرطان معده
سرطان معده بوسیله یکی از راههای زیر و یا ترکیب آنها درمان می‌شود:
- جراحی برداشتن معده (gastrectomy): در این روش درمان سرطان معده، کل معده و یا بخشی از معده و همچنین نواحی اطراف آن برداشته می شود.
- شیمی درمانی
- پرتو درمانی

 

پیشگیری از ابتلا به سرطان معده
از آنجایی که دلایل ابتلا به سرطان معده کاملا مشخص نیستند، پس راههای پیشگیری قطعی از ابتلا به سرطان هم نمی‌شود بیان کرد، با این حال موارد زیر خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش می‌دهند:

 

√ مصرف بیشتر میوه و سبزیجات :سعی کنید مقدار بیشتری میوه و سبزی از انواع مختلف و رنگ‌های مختلف مصرف نمایید.
√ برای پیشگیری از ابتلا به بیماری سرطان معده، مصرف غذاهای شور و دودی را کاهش دهید.

√ سوزش معده یا رفلاکس: برای پیشگیری از ابتلا به سرطان معده درصورتی که به بیماری سوزش معده یا رفلاکس مبتلا هستید، برای درمان آن اقدام نمایید.


√ ترک سیگار: اگر شما سیگاری هستید آنرا ترک کنید، زیرا که سیگار خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان معده را افزایش می‌دهد.

 

√ هلیکوباکتر پیلوری: برای جلوگیری از ابتلا به سرطان معده در صورتی که به بیماری هلیکوباکتر پیلوری مبتلا هستید، با مصرف آنتی بیوتیک آن را درمان کنید.


  • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   


عواملی که منجر به سرطان روده می شود را بشناسید



بیماری سرطان روده در جایگاه سوم عامل مرگ و میر در جهان قرار دارد

 

پیشگیری از سرطان روده با ترک برخی عادات ناسالم
ابتلا به بیماری ها و “سرطان روده” ریشه در سبک زندگی و تغذیه دارد. اکثر ما ناخواسته ولی گاهی اوقات دانسته روده هایمان را در معرض بیماری های خطرناک و کشنده قرار می دهیم.

متاسفانه امروزه بیماری ها و سرطان روده به دلیل تغییرات ناخوشایند در سبک زندگی و برنامه غذایی روبه افزایش است به طوری که آمار بالای مبتلایان به مریضی های روده بزرگ و کوچک بیماری سرطان روده را در جایگاه سوم عامل مرگ و میر در جهان قرار داده است. به همین دلیل کسب آگاهی لازم جهت حفظ سلامت این ارگان، مهم می باشد. گاهی ما در زندگی روزمره عادت هایی پیدا می کنیم که می توانند برای سلامت روده مضر باشند. در این مطلب شما را با این عادت های روده خراب کن بیشتر آشنا می کنیم.

 

عوامل موثر در ابتلا به سرطان روده

- بی تحرکی و پرخوری و نشستن زیاد
به عقیده ی محققان فرانسوی، داشتن تحرک بدنی منظم یعنی حدود سی دقیقه در روز، خطر ابتلا به سرطان روده را به میزان 18 تا 29 درصد کاهش می دهد. چون ورزش منظم باعث کاهش اضافه وزن و چاقی مفرط می شود که جزو عوامل مهم ابتلا به سرطان روده محسوب می شوند. بی تحرکی و خانه نشینی همچنین به مشکل یبوست و کند شدن عمل دفع منجر می شود. این کار، روده را در معرض طولانی مدت برخی ترکیبات سرطان زا قرار می دهد که از طریق مواد غذایی وارد بدن شده اند. بنابراین سهولت دفع یکی از عوامل داشتن روده هایی سالم است.

 

- خطر ابتلا به بیماری سرطان روده با مصرف زیاد غذاهای گوشتی
نمی توان منکر خواص مفید گوشت برای بدن شد. اما نتایج اکثر پژوهش ها بخصوص نتایج پژوهشی که در سال 2005 روی 150 هزار نفر انجام شد نشان می دهد که مصرف زیاد گوشت قرمز می تواند خطر ابتلا به سرطان کولون را به میزان 50 درصد افزایش دهد. محققان مشاهده کرده اند افرادی که مرغ و ماهی بیشتری مصرف می کنند خطر ابتلا به سرطان روده را به حدود 30 درصد کاهش می دهند. گوشت قرمز حاوی میزان زیادی اسیدهای چرب اشباع شده است. درست است که نمی توان از مصرف گوشت خودداری کرد اما توصیه می شود که برای پیشگیری از سرطان روده مصرف آن را به حدود 250 تا 300 گرم در هفته محدود کنید.

 

- رابطه پرخوری و سرطان روده
روده بخشی از دستگاه گوارش است که از اثنی عشر تا مقعد کشیده شده و از روده ی بزرگ و روده ی کوچک تشکیل می شود. روده ی کوچک با 5 تا 6 متر طول محل اصلی هضم و جذب غذا است. روده ی بزرگ بین روده ی کوچک و مقعد قرار دارد و طول آن به یک و نیم متر می رسد و وظیفه ی اصلی آن هدایت مواد زائد و مدفوع به خارج از بدن است.

 



پرخوری و مصرف غذاهای چرب از علل ابتلا به سرطان روده است

 

- ابتلا به بیماری سرطان روده با زیاده روی در مصرف مواد چرب
مصرف زیاد مواد غذایی حاوی چربی های اشباع شده و ترانس علاوه بر افزایش میزان کالری دریافتی روزانه باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می شود. این چربی های آسیب رسان در محصولات غذایی متعددی مانند کیک و شیرینیجات صنعتی، مارگارین های هیدروژنه، غذاهای آماده و غیره وجود دارند. نتایج پژوهشی که در سال 2010 به چاپ رسیده است نیز نشان می دهد که گوشت های فرآوری شده باعث افزایش زخم های پیش سرطانی در کولون می شوند و دلیل آن تغییر مولکولی است که باعث ایجاد رنگ قرمز این گوشت ها می شود.

 

- عدم مصرف سبزیجات خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش می دهد
متخصصان همیشه بر مصرف زیاد سبزیجات تأکید می کنند و این مسئله بی دلیل نیست. میوه و سبزیجات باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان کلورکتال می شوند؛ چون حاوی میزان زیادی از فیبرها، ویتامین ها و مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند. برای افزایش سلامت کولون لازم است که به مصرف پروبیوتیک ها نیز توجه داشت. این میکروارگانیسم ها در برخی مواد غذایی مانند ماست ها وجود دارند. پروبیوتیک ها رشد سلول های سرطانی را کاهش داده و به بهبود وضعیت دفع کمک می کنند. در نتیجه تماس روده با برخی ترکیبات سرطان زا کاهش پیدا می کند.

 


خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ با مصرف میوه و سبزیجات کاهش می یابد

 

- سیگار یکی از علل اصلی سرطان روده است
نتایج پژوهشی که محققان نروژی در سال 2013 انجام دادند نشان می دهد که خانم های سیگاری در مقایسه با خانم های غیرسیگاری به میزان 19 درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان روده قرار می گیرند. این آمار در مردان کمی پایین تر است. مردان سیگاری در مقایسه با غیرسیگاری ها 8 درصد بیشتر در معرض خطر هستند. بنابراین به نظر می رسد مصرف دخانیات علاوه بر سرطان ریه بدن را در معرض مشکلات دیگری نیز قرار می دهد. علاوه بر این، افرادی که الکل مصرف می کنند نیز در معرض خطر ابتلا به سرطان روده قرار می گیرند. الکل در طولانی مدت باعث کاهش قدرت دفاعی سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به سرطان ها و به ویژه سرطان روده را افزایش می دهد.

 

- خطر ابتلا به بیماری سرطان روده با پخت گوشت با حرارت بسیار بالا
پخت و گریل گوشت در حرارت بالا (زمانی که چربی گوشت روی زغال یا گاز می ریزد) باعث بروز ترکیبات شیمیایی روی سطح گوشت می شود. این ترکیبات سرطان زا هستند و به DNA آسیب زده و خطر بروز سرطان کولون یا روده را افزایش می دهند. همچنین باید بدانید که دمای بالا (بیش از 200 درجه ی سانتی گراد) باعث سوختن چربی ها شده و برخی ترکیبات سمی تولید می شوند که وارد دستگاه گوارشی شده و ارزش غذایی مواد غذایی مصرف شده را پایین می آورند.

 

- عدم مراقبت کافی از بدن می تواند باعث بیماری سرطان روده شود
محققان معتقد هستند که 60 تا 80 درصد سرطان های روده از تومورهای خوش خیم پیش سرطانی بروز کرده اند که همان پولیپ ها هستند. وجود این پولیپ ها با افزایش سن بیشتر می شود. بنابراین لازم است که بعد از 50 سالگی وضعیت روده ها با آزمایش های لازم بررسی شود. اگر دچار مشکلات و بیماری های التهابی روده مانند بیماری کرون و غیره هستید بیشتر در معرض ابتلا به سرطان روده قرار دارید. بنابراین لازم است که به طور مرتب وضعیت روده هایتان بررسی شود و بیشتر مراقب باشید.


  • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
یکشنبه 21 آبان 1396  10:09 ب.ظ


7 نکته که بهتر است درباره آلرژی بدانید


میلیون ها نفر در جهان از بیماری آلرژی رنج می برند

 

 نکاتی درباره آلرژی
اگر شما هم جزو افرادی هستید که آلرژی دارید، با سوزش چشم، اشک ریزش، عطسه های ناگهانی و پشت سر هم، گرفتگی و آبریزش بینی و سردرد آشنا هستید. میلیون ها نفر رینیت آلرژیک دارند و بیشتر کودکان هم آلرژی غذایی دارند. با وجود چنین جمعیت زیادی، بیشتر افراد نمی دانند که بهترین شیوه غلبه بر مشکل آلرژی چیست و در نتیجه سرگردان می شوند.

 

در مورد بیماری آلرژی لطفا دچار خود تشخیصی نشوید
آیا این آلرژی است یا یک سرماخوردگی ساده؟ سرماخوردگی اغلب با تب و لرز همراه است، اما آلرژی نه. البته هر سرماخوردگی هم با تب همراه نیست، بنابراین تشخیص آن می تواند سخت باشد.

 

اگر خودتان آلرژی را اشتباه تشخیص دهید، ممکن است داروی اشتباه برای خودتان تجویز کنید و نتیجه ای نگیرید و حتی دچار عوارض جانبی ناخوشایند آن هم بشوید. ضمنا نادیده گرفتن آلرژی (چون فکر می کنید یک سرماخوردگی است و به زودی برطرف می شود)، می تواند خطرناک باشد: علائم آلرژیک مربوط به بینی و تنفس، اگر تحت کنترل نباشند ممکن است سبب بروز مشکلات دیگری هم شوند مانند سینوزیت، عفونت گوش و آسم.


حتی آلرژی های غذایی را باید جدی تر هم گرفت، چون در بهترین حالت کاری که می توانید بکنید این است که از غذاهای خاصی پرهیز کنید، در بدترین حالت هم ممکن است چیزی را بخورید که نباید می خوردید و حتی ممکن است خطر مرگ برای تان داشته باشد. پس لازم است که مشکل شما به درستی تشخیص داده شود، و تحت کنترل و درمان باشید.

 

ممکن است در سال های بعدی زندگی تان دچار آلرژی شوید
شما ممکن است با امکان ابتلا به آلرژی متولد شوید، ولی هیچ کس با آلرژی به دنیا نمی آید. بستگی به محیط و فراهم کردن شرایط جهت بروز بیماری دارد؛ هر چه بیشتر در معرض آلرژن ها قرار بگیرید، احتمال ایجاد واکنش نسبت به آنها بیشتر می شود. بسیاری از کودکان بین سنین 4 تا 6 سالگی علائم آلرژیک را از خود نشان می دهند، اما شروع آلرژی در بزرگسالی هم کاملا طبیعی است.

 

تغییر در محیط تان، تنها یک دلیل برای این است که چرا علائم آلرژی در بزرگسالی تان بروز داده شدند. فرض کنید تا به حال آلرژی نداشته اید، اما آلرژی ژنتیکی دارید و به شهر دیگری سفر می کنید. پس ممکن است بعد از مدتی قرار گرفتن در معرض آلرژن های جدید در این شهر، علائم آلرژی در شما ظاهر شود. هر چند معمولا به این صورت است که آلرژی های فصلی برای اولین بار در سنین کودکی پدیدار می شوند، اما پژوهش ها نشان می دهند حدود 15 درصد از آلرژی های غذایی بعد از سن 18 سالگی ظاهر می شوند، مثل حساسیت به آجیل، یا ماهی.

 

در مورد مصرف داروهای آلرژی با پزشکتان مشورت کنید
بیشتر داروهای آلرژی کاملا بی خطر هستند و قفسه های داروخانه ها پُر از داروهایی هستند که نیازی به تجویز و نسخه پزشک ندارند. حتی اگر در مورد مصرف داروهای آلرژی نیازی به نسخه ندارید، کار عاقلانه این است که پیش از انتخاب دارو با متخصص آلرژی مشورت کنید. برخی داروها عوارضی دارند که باید در موردشان آگاه باشید و بعضی هم ممکن است برای افرادی که بیماری های خاصی دارند دردسرساز باشند، مثل بیماری های قلبی یا سرطان پروستات.

 

مسئله دیگر این است که بسیاری از داروهای سرماخوردگی و آلرژی، تاثیرات متعددی دارند، بنابراین یک قرص به تنهایی ممکن است حاوی آنتی هیستامین، ضددرد، ضدسرفه، ضداحتقان و موکولیتیک (داروهایی موکولیتیک نامیده می شوند که خلط موجود در راه های هوایی را رقیق یا نرم کرده خروج آن را به همراه سرفه آسان تر می کنند) باشند. بنابراین استفاده خودسرانه از داروهای آلرژی خطرناک و مضر بوده و ترکیب چند دارو، عوارض جانبی آن را افزایش می دهد.

 


از مصرف خودسرانه داروهای آلرژی پرهیز کنید

 

 ضداحتقان های دهانی (دکونژستانت) می توانند ضربان قلب و فشار خون را افزایش داده و بعضی از آنتی هیستامین ها ممکن است موجب خواب آلودگی شوند. اگر پزشک شما تشخیص داده که آلرژی فصلی دارید، ممکن است اسپری کورتونی بینی برای تان تجویز کند.

 

برای تست آلرژی اقدام کنید
بالاخره تصمیم گرفتید برای تست آلرژی اقدام کنید، خیلی خوب است! فقط انتظار نداشته باشید فورا جواب بگیرید. پزشکان متخصص آلرژی تاحدودی کارآگاهانه عمل می کنند و مشاهدات شان با سوابق پزشکی دقیق و با جزئیات شروع می شود. وقتی بیماری برای درمان آلرژی به آنها مراجعه می کند، یک تست اولیه و شرح سوابق چیزی است که راهنمای آنها برای ادامه روند است.

 

قدم بعدی برای تشخیص و درمان آلرژی معمولا یک تست پوستی یا تست خون است. پزشکان متخصص آلرژی معمولا با تست پوست شروع می کنند و نتایج آن را با یک تست خون تائید می کنند، زیرا این پزشکان برای انجام تست های پوستی مهارت دارند، در صورتی که متخصصان کودکان یا پزشکان عمومی معمولا تست خون می گیرند.


تست پوست، شامل قرار دادن مقدار کمی آلرژن ضعیف شده زیر سطح پوست است که این کار یا از طریق ایجاد سوراخ با کمک سوزن انجام می شود یا تزریق آلرژن در عمق بیشتری از پوست. هر چیزی که به آن آلرژی دارید، ایجاد واکنش خواهد کرد، داغ شدن یا بیرون زدن جوش های قرمز، اما مجبورید 15 تا 20 دقیقه خارش و سوزش را تحمل کنید.

 

آزمایش خون، آنتی بادی های خاصی را که بدن تان در واکنش به آلرژن های مهاجم تولید می نماید مشخص و شناسایی می کند. این گونه می توان حساسیت به گرده، کپک، موی حیوانات، مایت های گردوخاک، داروها، سم حشرات و حتی لاستیک را مشخص کرد. اما باید برای رسیدن به نتیجه چند روز صبر کنید. شاید مجبور شوید چندین بار تست شوید تا عامل آلرژی زا معلوم شود.

 

گاهی آلرژی پس از مدتی از بین می رود
بعضی از آلرژی ها به مرور زمان فروکش می کنند. بچه ها ممکن است با بزرگ شدن، آلرژی شان به شیر گاو و تخم مرغ کاهش پیدا کند، اما این شامل آلرژی به آجیل و غذاهای دریایی نمی شود. کودکانی که حساسیت غذایی دارند باید با تست های خون دوره ای تحت کنترل باشند. هرگز بدون آزمایش دادن نتیجه گیری نکنید که آلرژی کودک تمام شده و مشکل برطرف شده است، در تست های دوره ای تحت شرایط کنترل شده، کمی آلرژن وارد بدن کودک می شود تا واکنش او مورد بررسی قرار گیرد.

 


بعضی از آلرژی ها به مرور زمان فروکش می کنند

 

در مورد آلرژی های محیطی هم می توان گفت در بعضی از افراد به مرور زمان برطرف می شود(مثلا حساسیت به گرده گیاهان)، اما تضمینی وجود ندارد. بهترین راه خلاصی از این شرایط، ایمونوتراپی یا دریافت واکسن آلرژی است که از میزان حساسیت تان کم خواهد کرد.

 

دلیلی ندارد که در دوران حاملگی بادام زمینی نخورید
قبلا به زنان باردار توصیه می شد از خوردن بادام زمینی و کره آن اجتناب کنند تا جنین شان مبتلا به آلرژی نسبت به بادام زمینی نشود. اما امروزه معلوم شده که عکس این ماجرا صحت دارد! تحقیقی که در New England Journal of Medicine، انجام شد نشان داد بچه هایی که مادران شان در دوران بارداری  و شیردهی بادام زمینی یا کره آن را خورده بودند، احتمال ابتلا به آلرژی در سال های بعد در آنها کمتر بوده است.

همین پژوهش معلوم کرد کودکانی بین 4 تا 11 ماهگی شروع به خوردن فراورده های بادام زمینی می کنند، کمتر به این آلرژی مبتلا می شوند، البته این شامل خود بادام زمینی نمی شود، چون احتمال خفگی در این سن وجود دارد.

 

تغییرات آب و هوایی روی آلرژی فصلی موثر است
نوع آب و هوا تاثیر زیادی روی آلرژی های فصلی دارد. بارش سنگین باران همراه با سرمای ناگهانی هوا در اوایل بهار می تواند به طور غیرمنتظره ای گرده افشانی گیاهان را خاتمه داده و علائم آلرژی را کاهش دهد. همینطور تغییرات آب و هوایی هم وجود دارند که علائم آلرژی را در بسیاری از افراد بدتر می کنند. زمانی که میزان دی اکسیدکربن هوا بالا می رود، گیاهان بیش از حد گرده افشانی می کنند، چون از این دی اکسید کربن اضافی تغذیه می نمایند. هوای گرم هم تولید گرده ها را در گیاهانی که علت آلرژی های مخاط بینی هستند، بیشتر می نماید.


  • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
یکشنبه 21 آبان 1396  10:08 ب.ظ


چرا نباید هر روز حمام کنیم؟


عادت روزانه حمام کردن، عادت چندان درستی نیست

 

علت اینکه نباید هر روز حمام کنیم چیست؟
وقتی کسی می گوید هر روز حمام نمی کند شاید به نظر خیلی ها عجیب بیاید، اما آیا واقعا لازم است هر روز دوش بگیریم؟ بررسی های علمی نشان داده که روزانه حمام کردن، آن طور هم که فکر می کنیم کار درستی نیست. این مطلب را بخوانید تا بفهمید چرا کمتر حمام کردن به نفع شماست.

 

زیاد حمام کردن باعث خشکی پوست می شود

زیاد حمام کردن و زدن زیاد صابون به پوست خوب نیست، ولی به سختی می توان افراد را متقاعد کرد که از صابون باید زمانی استفاده کنند که واقعا لازم است. صابون چربی پوست را از بین می برد. در نتیجه پوست شما خشک شده و بافت زبر و خشنی پیدا می کند. از صابون باید در نواحی خاصی استفاده کرد، مانند کشاله ران، زیربغل، و کف پاها. پوست ما قابلیت شگفت انگیزی برای تمیز کردن خودش دارد.

 

عادت روزانه حمام کردن، عادت چندان درستی نیست

بیشتر چیزهایی که امروزه برای سلامتی و سبک زندگی ارائه می شوند، برای اثبات ادعای شان پشتوانه علمی چندانی ندارند. اکنون برای تان توضیح می دهیم که چرا عادت روزانه حمام کردن، عادت چندان درستی نیست.

 

* لایه بیرونی پوست شما از سلول های مرده ای تشکیل شده است که از لایه های زیرین محافظت می کند.
* لایه بیرونی پوست توسط چربی ها یا لیپیدها حفظ می شود که مسئول حفظ رطوبت پوست هستند.
* زمانی که به حمام می روید و پوست تان را می سابید، این لایه چربی را از روی پوست تان جدا می کنید.
* هر چه بیشتر دوش بگیرید، آسیب بیشتری به لایه بیرونی پوست وارد می کنید.

 

* زیاد حمام کردن مانع رشد باکتری های مفید روی پوست تان می شود. این باکتری های خوب برای محافظت از پوست و بدن در برابر عفونت ها لازم هستند.
* در اثر مکررا حمام کردن، پوست شما فرصت کمتری برای ترمیم خود بواسطه تولید چربی طبیعی در اختیار دارد.

* دوش گرفتن زیاد برای موهای تان هم خوب نیست. پیامدهای منفی زیاد حمام کردن برای موها شامل خشکی و شکنندگی و کدر شدن موها و بیشتر شدن احتمال شوره سر است. در بعضی موارد، موها ممکن است چرب هم شوند، زیرا پوست سر مجبور می شود برای جبران خشکی خود، بیش از حد فعالیت کند.

 

حمام کردن روزانه,مضرات روزانه حمام کردن,حمام کردن و شستن سر

حمام کردن زیاد برای موها خوب نیست زیرا سبب خشکی و شکنندگی و کدر شدن موها می شود

 

فواید کمتر حمام کردن
- صرفه جویی در وقت
- صرفه جویی در مصرف آب
- صرفه جویی در هزینه های مربوط به مواد تمیزکننده پوست و مو

 

وقتی هر روز دوش نمی گیرید، چطور ظاهری تمیزتر و آراسته تر داشته باشید؟
بیشتر ما به این باور عادت کرده ایم که باید هر روز دوش بگیریم و گاهی حتی توجهی هم نداریم که به نفع ما نیست. با این حال، این امکان وجود دارد که هر روز حمام نکنیم، ولی تمیز هم به نظر برسیم. در اینجا چند توصیه مفید برای تان داریم:
√ پیش از خواب آرایش تان را پاک کنید. این کار باعث می شود منافذ پوست مسدود نشوند و با احساس خوبی از خواب بیدار شوید.
√ هر روز صبح لباس تمیزی بپوشید.


√ با یک حوله یا لیف کوچک مرطوب، کشاله ران، زیربغل و ... را تمیز کنید.
√ برای درخشش پوست تان، از کرم های روشن کننده پوست استفاده کنید.
√ از دئودورانت هایی استفاده کنید که رگه های سفید روی پوست تان باقی نگذارند. همچنین، سراغ محصولاتی بروید که بوی تندی نداشته باشند.
√ لباس های تان را از پارچه های با الیاف طبیعی تهیه کنید، مخصوصا در تابستان مانند لباس نخی. پوشیدن لباس با الیاف مصنوعی (نایلونی) باعث بوی بد عرق می شود، حتی اگر هر روز هم دوش بگیرید.
√ موهای زیربغل تان را مرتب بزنید.
√ به موهای تان مدل دهید.
√ از کرم مرطوب کننده زیاد استفاده نکنید.
√ برای عرق زدایی طبیعی از زیربغل، از سرکه سیب استفاده کنید.

 

حرف آخر
روزانه حمام کردن، چربی طبیعی پوست را از بین می برد، در نتیجه پوست خشک شده و بیشتر در معرض تحریک و التهاب قرار می گیرد. حمام کردن مفرط، یعنی فرسایش زیاد پوست.
پوست شما می تواند خودش را تمیز کند و کارهای زیاد وجود دارد که می توانید انجام دهید تا جوری به نظر برسید که انگار همین الان از زیر دوش بیرون آمده اید!


  • آخرین ویرایش:-
نظرات()   
   
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات